Lissabon-Snabba Fakta

Vyer från Lissabon

Lissabon, Portugals huvudstad, är en fantastisk stad med ca. 500 000 invånare i stadskärnan. Besökare kommer ifrån hela världen för att besöka denna mångsidiga stad, här finns något för alla att uppleva.

Vy över Lissabon
Vy över Lissabon

Lissabon har en stor kulturskatt med gamla anor, delar av den kan man uppleva på flertalet gallerier och museum.
Dessa hittar du mer information om under övriga flikar här på sidan. Själva stadskärnan består av sju kullar och är därmed väldigt kuperad. På vissa platser kan man inte ta sig fram med bil utan där finns istället bergbanor med vilka man kan transportera sig.

Närheten till de populära badorterna Estoril och Cascais har gjort Lissabon till ett omtyckt resmål, främst för de europeiska turisterna. Klimatet är väldigt inbjudande och mellan April och Oktober är temperaturen sällan lägre än 25 grader.

Portugal och Lissabon med sina fantastiska golfbanor lockar även till sig golfturister under stora delar av året. Ofta anordnas paketresor där hotell, greenfee och helpension ingår. Många idrottslag och individuella idrottare väljer även att förlägga sin försäsongsträning i Lissabon med omnejd.

Även fotbollen är något invånarna i Lissabon brinner för, deras lag Sporting Lissabon syns ofta högt upp i den inhemska ligan samt i europaspelet.

Matkulturen i Lissabon är typisk portugisisk, den innehåller bland annat medlehavsinspirerade rätter influerade av spansk kokkonst. Kryddor används gladeligen och de olika kombinationerna är inte något vi till vardags är vana med. Frukosten är sparsmakad men kaffet är viktigt. Lunch äts antingen under sen förmiddag eller tidig eftermiddag och middagen avnjuts runt åttatiden på kvällen. Portugal är kända för sin korv, sitt stora intag av fisk samt av de många goda, lokalproducerade vinerna som på senare år gjort stort intryck.

Vyer från Lissabon

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*