Resa

Resa till Lissabon

Till Lissabon kan du ta dig på många sätt, smidigast är dock med flyg från Stockholm vilket tar 3,5-4 timmar beroende på rutt och flygbolag. Många researrangörer har på sistone börjat anordna weekendresor till Lissabon, då ingår hotell och resa i priset. Det finns även ett flertal temaresor till Lissabon, det kan vara exempelvis teaterresor, fotbollsresor, golfresor eller någon annan form av upplevelseresa.

Reguljärflyg Stockholm-Lissabon kan du få för ca. 500 kronor enkel resa om du är ute i god tid samt tar dig tid att leta upp de billigaste biljetterna. Flygplatsen ligger en bit utanför Lissabon och det tar ca. 30 minuter att ta sig in till själva stadskärnan med bil, tunnelbana eller buss. Ett lågprisalternativ kan vara att flyga med Ryan Air från Skavsta till Faro, då har du dock ca 3 timmars resa upp till själva Lissabon. Men beroende på flygbiljettspriserna kan detta alternativ ibland löna sig.

Det går även att åka tåg från Stockholm till Lissabon exempelvis via Paris, pris för en sådan resa kan med interrail-kort vara ca. 3000 kronor, restiden är ca.40 timmar beroende på rutt och anslutningar. Men tänk så vilken spännande upplevelse det skulle vara och vad mycket man skulle få se.

Resa inom Lissabon

Spårvagn i Lissabon
Spårvagn i Lissabon

Spårvagn – Spårvagnen är ett av de smidigaste sätten att ta sig runt i centrala Lissabon, det finns ett flertal linjer och de trafikeras med bra intervaller. Viktigt att tänka på är att inte köpa biljett ombord eftersom det då blir mycket dyrare. Biljetter säljs hos tobakshandlare eller i särskilda biljettförsäljningsluckor i anslutning till stationerna.

Tunnelbana – Även tunnelbanan är ett utmärkt verktyg för att orientera sig runt i Lissabon, biljetterna kostar ca. 1.25€ per resa. Tunnelbanan trafikerar även flygplatsen.

Buss – Gula lokalbussar trafikerar Lissabons gator, även här är det viktigt att köpa biljetterna innan du hoppas på bussen, då spar du pengar.

Båt – Det finns färjor som går tvärs över kanalen i Lissabon

Tåg – Det finns även tåg som transporterar dig till andra sidan kanalen, detta är det allra snabbaste sättet att ta sig över.

Aruba?

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*