Kultur&Sevärdheter

Belemtornet i Lissabon
Belemtornet i Lissabon
Belemtornet i Lissabon
Belemtornet i Lissabon

Lissabons kultur

Här får du förslag på några sevärdheter du inte får missa under ditt besök i Lissabon:

  • Belemtornet – Detta är ett värdsarvförklarat torn, uppfört under 1500-talet. Tornet är beläget i västra delen av Lissabon och det uppfördes som en hyllning till skeppet, Vasco Da Gama.
  • Castelo de Sao Jorge – detta är en magnifik fästning belägen på berget Alfama i Lissabon. Vyerna är enorma och historiens vingslag gör sig väl påminda under besöket.

Museum:

  • Museu Nacional de Arte Antiga – Det nationella konstmuseet – Här finner du stora delar av Lissabons antika kulturskatt, mängder av vackra målningar från kända konstnärer.
  • Museu Calouste Gulbenkian – GubenkianmuseetÄven detta ett fantastiskt museum med antika föremål. Här hittar du vackra keramikurnor, målningar, skulpturer och stoder. Alla representativa för Portugals och dess invånares historia.

Teater och opera:

  • Teatro Nacional de São Carlos är den största och mest kända teatern i Lissabon, byggnaden är ämnad för både opera och teater och är oerhört magnifik i sitt utförande. Byggnaden har anor från 1700-talet och det sägs att den har exempelvis La Scala (operahuset i Milano) som förebild. Här produceras främst lokala produktioner men då och då även internationella pjäser och operetter.

  • Pequeno and Grande Auditório är även det föremål för teatrar, operor men fungerar även som ett stort konferenscenter.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*